Strandinfo

Hur ska jag kunna välja boende på Koh Lanta?

Vi på Jojo Lanta Rental får ofta frågor om hur det fungerar att hyra ett privatägt hus och vad man ska tänka på när man väljer boende för sin drömsemester. Vi har några riktlinjer och tips som vi ska försöka förmedla! På Koh Lanta erbjuder vi hus och boenden med väldigt olika profiler och vi är övertygade om att det finns något som passar alla. Husen som förmedlas finns i olika storlekar, olika lägen på ön och i områden där strukturen skiljer sig väsentligt.

Hyra privatägt hus

När du tittar och försöker välja ett hus eller en lägenhet som du ska trivas i under hela din resa bör du utgå från några viktiga punkter. En kärnfråga för många är så klart priset, gör gärna en kalkyl innan ni väljer boende. Priset på villorna varierar en del under olika perioder av året, fundera på om ni har möjlighet och viljan att åka till Thailand under lågsäsong eftersom priserna på boende är lägre då.

Vad behöver du ditt boende till? Är ni aktiva och far runt på alla möjliga aktiviteter och utflykter under en kort semester eller är ni på en longstay och tillbringar mycket tid i ert hus och är i behov av en villa med egen pool och stora utrymmen? Definiera lite vad era planer är för den kommande semestern och utgå från era behov av boende.

Hur ser resesällskapet ut? Jojo Lanta Rental har hus och exklusiva villor som passar allt från unga och gamla par, små och stora familjer till stora sällskap. Tänker ni åka på semester med tjocka släkten så finns det möjlighet för er som vill att bo allihop i samma hus, eller så finns möjligheten att hyra boende vägg i vägg med övriga i sällskapet.

Samtliga våra boenden ligger ju i bekväma områden där det inte är långt till underbara restauranger, butiker och andra serviceinrättningar men kanske ni drömmer om barbecuekvällar i tropikerna? Titta på bilderna på våra hus och se om utemiljön på villan är det ni tänker er. Fundera ett slag hur mycket en egen pool förhöjer vistelsen. Att komma hem till huset efter en lång dag på stranden och kunna unna sig lyxen att bada av sig innan kvällens förströelser väntar eller börja dagen med ett härligt dopp innan ni njuter av morgonkaffet kan vara höjdpunkterna på en resa då avkoppling står i fokus.

Dröm dig bort till våra boende.

För familjer som stannar en längre tid på Koh Lanta och har barn i någon av skolorna på ön, är det inte ovanligt att man byter boende under vistelsen. För bekvämlighetens skull bor man helst med närhet till skolan och andra barnfamiljer, för att kanske avsluta vistelsen med ett boende som är mer avskilt och privat, gärna i någon av de exklusiva villorna med egen pool och fantastisk utsikt, där familjen kan få rå om sig själva.

Det kan vara svårt att föreställa sig hur behoven för boendet ser ut när man sitter hemma i sin bostad i Sverige och planerar resan. I Sverige är ju man van att omges av allt det vardagliga och känner till alla prylar man har samlat i sitt bo. Vad behöver man under vistelsen i soliga Thailand? Det är så klart olika, för matlagningsälskaren tittar ni så klart lite extra på köket i huset medan strandälskaren noggrant kartlägger hur lång tid promenaden ned till favoritstället på beachen ligger. Det fantastiska med Jojo Lanta Rental är dock att alla boenden håller en hög klass och har ni några undringar om någonting finns vi alltid tillgängliga och svarar på era spörsmål. Då vi har lång erfarenhet av att leverera bra semesterupplevelser och alltid har svensktalande personal på plats kan vi snabbt ge service och vägleda om det finns särskilda önskemål med boendet eller andra saker.

Eftersom lägenheterna och husen är privatägda är det oftast smakfullt inredda och avsedda för att bo i. Detta betyder att det snabbt går att känna sig hemmastadd och bekväm i boendet. Således är ditt boende som du hyr utrustat med de nödvändiga saker som behövs i ett hem och uppdateringar av husen sker kontinuerligt för att det ska kännas som att du är förste hyresgästen någonsin i boendet. Vår personal på plats på Koh Lanta har mångårig erfarenhet av att ta hand om gäster och är experter på husen som vi hyr ut, vilket betyder att du som gäst kommer få matnyttig information om just ditt boende och instruktioner om det är något speciellt med ditt hyrda objekt av en kunnig guide.

Kort och gott så finns det något boende som passar alla hos Jojo Lanta Rental, och gör ni en liten planering innan ni bokar ert boende så är det är ännu större chans att ni får drömhuset eller den perfekta lägenheten. Spalta upp era behov, gör en enkel budget eller en liten ekonomisk kalkyl och kartlägg vilka som ska använda boendet, kanske får ni några gäster under vistelsen, och var inte rädd för att kontakta oss om några frågor uppstår.

Klicka här för att söka bland våra hus och boenden på Koh Lanta.