Övrigt

Bra att veta om du vill hyra boende på Koh Lanta

Betalning
Man betalar 20% i bokningsavgift som ej är återbetalningsbar och resten senast 60 dagar före ankomst. Skulle något hända som gör att man inte kan utnyttja sitt boende brukar man kunna lösa det med sitt försäkringsbolag.
Depositionen regleras mot el och vattenkostnader. Har man använt mindre el och vatten än depositionens storlek får man tillbaka resterande belopp vid utcheckningen.

Incheckning
Vi möter upp er med nycklar och information vid boendet. Vi läser också av el och vatten tillsammans.
Någon av oss finns alltid tillgänglig på telefon.

Utcheckning
Vi läser av el och vatten och reglerar kostnaden mot depositionen ni betalat vid bokningen.

Internet
I våra boenden ingår wi-fi med fiber. Många restauranger erbjuder fri WiFi . Du kan köpa SIM kort till din mobil på Seven Eleven eller i telefonbutiker på Lanta. Många restauranger erbjuder fri WiFi . Du kan köpa SIM kort till din mobil på Seven Eleven eller i telefonbutiker på Lanta.

El och vatten
Elen kostar ungefär lika mycket som i Sverige. Kostnaden beror helt och hållet på hur mycket man använder AC:n.

Städ och tvätt
Veckostädning ingår i alla boenden.
Ägarna har olika avtal när det gäller tvätt, i en del boenden ingår veckotvätt av husets textilier. Husets textilier måste dock alltid lämnas till gällande tvättbolag.
Sluttvätt och slutstäd ingår i serviceavgiften.

Transfer
Man kan boka transfer på vår hemsida under fliken transfer. Där finns också uppgifter om priser. http://www.jojolantarental.com/transfer/

Hyr du ett boende genom oss hämtas du och lämnas vid lägenheten eller huset.

Affärer
Det finns ett stort antal 7/eleven-butiker på ön. De har det mesta man kan behöva under vistelsen. Vill man storhandla åker man åka till Saladan, där det finns en större matbutik. Det finns även några bagerier och delikatessaffärer på ön.

Bank och uttagsautomat

Det finns många uttagsautomater på Lanta.  Thanachart Bank och Siam Commercial Bank hittar du i Saladan och Kasikorn Bank ligger vid infarten till Southern Lanta Resort på Klong Dao Beach.

Restauranger
Utbudet är stort, både längs med huvudvägen och vid stränderna. Inne i Saladan ligger flera fisk- och skaldjursrestauranger.
Förutom thaimat serveras även internationell mat på många ställen.

Visum
Reglerna för visum ändras emellanåt. För aktuell information läs mer på Thai embassy
Om man behöver förlänga sitt visum är enklaste sättet att ta sig till immigration i Krabi. Ta med pass och foton.

Vaccin
Man bör se över sitt grundskydd. Läs mer här https://www.vaccinationsguiden.se/vaccinationsguiden/landrek_.html?land=TH

Sjukvård/apotek

Lanta har ett sjukhus utanför Old Town samt ett hälsocenter i Saladan. Det finns många apotek på ön och de flesta har personal med bra kunskaper. Det öppnas nya kliniker varje säsong. Vi rekommenderar Dr.Salarin clinik vid Long beach.

Tuk-tuk och taxi

Ett smidigt sätt att ta sig fram på Lanta är med Tuk Tuk. Har chauffören en orange, numrerad väst är hen kontrollerad av den lokala transportstyrelsen. Du kan också välja att åka taxi med flakbil.

Hyra moppe och bil
Man kan hyra moppe på flera ställen för 200-250 thb/dag. Hyr man längre perioder kan man få ner priset ganska mycket. Ta det lugnt i trafiken och använd hjälm. Om du hyr bil så gäller internationellt körkort som du skaffar via Motormännen i Sverige.

Mygg
Det finns mygg på Lanta, man skyddar sig bäst genom att behandla sig med myggmedel som man köper på plats.

Barnartiklar

Det går att köpa barnmat och blöjor på Lanta. Lanta mart som ligger i Saladan har störst utbud men det finns även på 7/Eleven och på apoteken.

Dricksvatten

Du ska inte dricka kranvatten men det går bra att borsta tänderna i. Det finns en vattenbil som kör runt på Lanta med vattendunkar, ställ din tomma dunk med 20 thb under locket så får du en ny. Isen är gjord av dricksvatten.

Klädsel

Packa ner tunna och framförallt sköna kläder och inget som du är alltför rädd om. Undvik att gå i badkläder när du inte vistas på stranden.