Strandinfo

Boende Koh Lanta

Hur hittar jag ett boende på Koh Lanta som passar just mig och min familj? Svaret är enkelt, ta hjälp av Jojolantarental, som varit verksamma och hyrt ut lägenheter och hus på ön Koh Lanta under snart 10 år. Från första kontakten tills att du åker hem med transferbussen från ert boende får du en ytterst personlig service med vägledning, guidning och snabb hjälp. På vilka stränder hittar jag ett hus, en villa eller lägenhet som passar just mig? Här ger vi en kort guide till stränderna där vi förmedlar boende.

Klong Dao – barnfamiljernas favorit

Klong Dao är den strand som ligger närmast byn Saladan. Saladan är en gammal fiskeby, men är nu ett litet samhälle med restauranger, båtpirer och är oftast den första kontakten med Koh Lanta för turister som kommer till ön. Klong Dao är en långgrund strand som passar utmärkt för barnfamiljer. Våra boenden här ligger på området Southern Lanta och Yindee Villas. Southern Lanta ligger centralt mitt på Klong Daos strand och från husen eller lägenheterna vi hyr ut här tar det ett par minuter att promenera ned till stranden. De båda svenska skolorna på ön ligger på denna strand, så hyr du ett boende här är det promenadavstånd till skolan!

Yindee Villas har nio små charmiga hus och området har en gemensam pool. Boendet har en lummig trädgård som förstärker den lugna stämning som råder på området. Från ditt hus till stranden är det en kort promenad på knappt fem minuter-

Klong Dao är en strand full av liv, perfekt att promenera eller löpa på och det vimlar av restauranger som erbjuder hela världens smaker. Trots att det är fullt av resorts och restauranger på stranden har du aldrig problem att hitta en egen plats att solbada. På kvällarna finns det gott om mysiga ställen som erbjuder paraplydrinkar att sippa på när ni tittar på en av alla de fantastiska solnedgångar som denna ö erbjuder. När mörkret lagt sig lyses stranden upp av barernas kulörta lyktor och sprakande eldshower.

Kort och gott har Klong Daostranden något som passar de flesta. Alla bekvämligheter, shopping, restauranger och annat som behövs för din turistvistelse ligger just runt hörnet från ditt boende.

Long Beach – möjligheternas strand

Long Beach är en vacker, lång strand med ett brett och varierat utbud av matställen och här kan alla hitta sitt eget drömställe att hänga och relaxa på. Våra boenden ligger på södra delen av Long Beach. På Malee Beach, ett område med exklusiva villor och hus, har varje hus en privat pool! Området har direktkontakt med stranden och en del av dessa hus har egen beachfront med en utsikt som är svårslagen var du än befinner dig i världen.

Vi hyr även ut boende på Garden Hill som är ett område på Long Beach/Phra Ae och som ligger uppe på en kulle med gröna, vajande palmer och prunkande orkidéer. Från ditt boende till stranden är det en promenad på 5-10 minuter, och du har också möjligheten att svalka dig i områdets avskilda, gemensamma pool.

Vi har även fler hus på södra Long Beach, dessa områden heter Amintra och Lanna Lanta. Amintra ligger längst söderut på Long Beach och har närhet till både Long Beach och Relax Bay. Ett stort hus med närhet till allt men är ändå skyddat och avskilt.

Lanna Lanta är ett litet område med mindre villor som ligger vackert beläget uppe på Long Beachs bergsluttning. Grönska och blomstrande växter omger området som ligger knappt 15 minuters promenad från stranden.

Long Beach erbjuder något fantastiskt åt alla, bara man söker kommer man att finna något som man gillar. Lyxrestauranger, enkla små thaiställen, sportbarer med mera finns längs den långa stranden men då utrymmet är stort får du aldrig känslan av att det är trångt eller att du störs av andra. Tar du en promenad utmed den drygt 5km långa stranden stöter du på ett mycket varierat utbud av strandgäster. Stora bitar av stranden brukar vara i det närmaste folktomma medan vissa områden kan vara populära hängställen för backpackers.

Låter det intressant Så titta gärna på våra boende.

Klong Kong – lyxigt boende med magisk utsikt

Klong Kong är en mysig och lugn strand med ett stort utbud av mysiga restauranger med härlig havsutsikt. Väljer ni att hyra hus på denna strand kan ni välja våra lyxiga villor med pool på Klong Kong Hill. Uppe på denna kulle har våra boenden fantastisk utsikt och du bjuds på utomjordiska solnedgångar kväll efter kväll.

Klong Kong har det mesta du behöver under semestern, det finns många restauranger, massageställen, fruktstånd och små affärer som erbjuder sina varor/tjänster till bra priser. Vid lågvatten är stranden stenig och då ges en bra chans att studera hur strandkrabborna kommer fram ur sina små gropar.

Pura Beach – pirhus på pålar

Pura Beach är en liten strand belägen intill byn Saladan. Här erbjuder vi ett unikt boende, ett hus direkt på stranden! Villan står på pålar och är belägen i utkanten av Saladan. Närhet till stranden, affärer och restauranger blir din verklighet om du väljer detta boende. Du kan njuta av morgonkaffet på terrassen och se båtarna färdas ut med förväntansfulla dykare och snorklare, som ska tillbringa en härlig dag på något av de stora korallreven en bit utanför Koh Lanta.

Jojolantarental – ger dig service och ett anpassat boende

Det var en kort sammanfattning och genomgång av vara hus och lägenheter på Koh Lanta, samt en kort genomgång av de stränder där vi har boenden. Det finns så klart en mängd stränder till på Koh Lanta och du kan enkelt ta dig på utflykter från våra boenden till andra paradisstränder på ön.

Vårt företag specialiserar sig på service och vill du ha mer information kontaktar du oss enklast på:

info@jojolantarental.com

Klicka här för att söka bland våra hus och boenden på Koh Lanta.