Övrigt

Att göra på Koh Lanta

Bokar du ditt boende via oss försöker vi alltid ge dig de bästa tipsen på vad som finns att göra på Koh Lanta, här är några av våra favoriter:

Lanta Animal Welfare

Lanta Animal Wellfare grundades av Junie Kovacs 2005. Hennes uppdrag var att avsluta lidandet för hundratals hemlösa, misshandlade och skadade djur på Koh Lanta. Det är ett fantastiskt ställe där man kastrerar, vaccinerar, läker och lär.

www.lantaanimalwelfare.com

Båtturer och snorkling

Det finns flera olika snorklings-turer att välja mellan, i de flesta turer ingår: lunchbuffé, frukt och drycker, snorklings utrustning, flytväst och transfer. Är man ett mindre sällskap kan man även hyra en privat longtail båt eller följa med på en kajakutfärd till mangoveträsket.

Dykning

Ko Lantas läge gör det till en perfekt plats för dykning, här finns något för alla.
För dig som är nybörjare, eller om du inte har dykt på länge finns väl skyddade rev medan de med större vana/erfarna dykare hittar till världsberömda Ko Haa, Hin Daeng och Hin Muang. Ko Rok och Ko Phi Phi är också lätta att nå med dagsutflykter från Ko Lanta.

Vi rekommenderar Lanta Diver som har lång erfarenhet av dykning på Lanta. Deras kontor ligger i Saladan.

www.lantadiver.com

Golf

T-off Driving Range ligger vid Klong Dao Beach, nära Lan Ley Seafood Restaurant.

På väg till Krabi hittar du Pakasai Country Club. Banan har mycket knepiga fairways och snabba greener och ger en utmaning för alla golfspelare.
http://www.pakasaicountryclub.com/

Muay Thai/thaiboxning
Muay Thai är förmodligen den thailändska nationella sporten nummer ett! Lyssna efter bilen med högtalare som meddelar aktuella matcher.

Lär dig laga thaimat
Prova på att laga thaimat tillsammans med vänner eller familj. Det finns både dags och kvällskurser. Två skolor som funnits länge på ön är Lanta thai cookery school och Time for Lime.

www.lantathaicookeryschool.com

www.timeforlime.net

Lanta Old Town
Lanta Old Town ligger på öns östkust och hit tar du dig via taxi eller genom att hyra moppe.
Strosa runt bland de vackra trähusen, gör ett besök på byns museum, titta på det kinesiska templet eller ta en sväng förbi den lokala marknaden.