Artiklar

Hyra privatägt hus

Vi på Jojo Lanta Rental får ofta frågor om hur det fungerar att hyra ett privatägt hus och vad man ska tänka på när man väljer boende för sin drömsemester. Vi har några riktlinjer och tips som vi ska försöka förmedla! På Koh Lanta erbjuder vi hus och boenden med väldigt olika profiler och vi är övertygade om att det finns något som passar alla. Husen som förmedlas finns i olika storlekar, olika lägen på ön och i områden där strukturen skiljer sig väsentligt.

Hur ska jag kunna välja boende?

När du tittar och försöker välja ett hus eller en lägenhet som du ska trivas i under hela din resa bör du utgå från några viktiga punkter. En kärnfråga för många är så klart priset, gör gärna en kalkyl innan ni väljer boende. Priset på villorna varierar en del under olika perioder av året, fundera på om ni har möjlighet och viljan att åka till Thailand under lågsäsong eftersom priserna på boende är lägre då.
Vad behöver du ditt boende till? Är ni aktiva och far runt på alla möjliga aktiviteter och utflykter under en kort semester eller är ni på en longstay och tillbringar mycket tid i ert hus och är i behov av en villa med egen pool och stora utrymmen? Definiera lite vad era planer är för den kommande semestern och utgå från era behov av boende.
Hur ser resesällskapet ut? Jojo Lanta Rental har hus och exklusiva villor som passar allt från unga och gamla par, små och stora familjer till stora sällskap. Tänker ni åka på semester med tjocka släkten så finns det möjlighet för er som vill att bo allihop i samma hus, eller så finns möjligheten att hyra boende vägg i vägg med övriga i sällskapet.
Samtliga våra boenden ligger ju i bekväma områden där det inte är långt till underbara restauranger, butiker och andra serviceinrättningar men kanske ni drömmer om barbecuekvällar i tropikerna? Titta på bilderna på våra hus och se om utemiljön på villan är det ni tänker er. Fundera ett slag hur mycket en egen pool förhöjer vistelsen. Att komma hem till huset efter en lång dag på stranden och kunna unna sig lyxen att bada av sig innan kvällens förströelser väntar eller börja dagen med ett härligt dopp innan ni njuter av morgonkaffet kan vara höjdpunkterna på en resa då avkoppling står i fokus.
För familjer som stannar en längre tid på Koh Lanta och har barn i någon av skolorna på ön, är det inte ovanligt att man byter boende under vistelsen. För bekvämlighetens skull bor man helst med närhet till skolan och andra barnfamiljer, för att kanske avsluta vistelsen med ett boende som är mer avskilt och privat, gärna i någon av de exklusiva villorna med egen pool och fantastisk utsikt, där familjen kan få rå om sig själva.
Det kan vara svårt att föreställa sig hur behoven för boendet ser ut när man sitter hemma i sin bostad i Sverige och planerar resan. I Sverige är ju man van att omges av allt det vardagliga och känner till alla prylar man har samlat i sitt bo. Vad behöver man under vistelsen i soliga Thailand? Det är så klart olika, för matlagningsälskaren tittar ni så klart lite extra på köket i huset medan strandälskaren noggrant kartlägger hur lång tid promenaden ned till favoritstället på beachen ligger. Det fantastiska med Jojo Lanta Rental är dock att alla boenden håller en hög klass och har ni några undringar om någonting finns vi alltid tillgängliga och svarar på era spörsmål. Då vi har lång erfarenhet av att leverera bra semesterupplevelser och alltid har svensktalande personal på plats kan vi snabbt ge service och vägleda om det finns särskilda önskemål med boendet eller andra saker.
Eftersom lägenheterna och husen är privatägda är det oftast smakfullt inredda och avsedda för att bo i. Detta betyder att det snabbt går att känna sig hemmastadd och bekväm i boendet. Således är ditt boende som du hyr utrustat med de nödvändiga saker som behövs i ett hem och uppdateringar av husen sker kontinuerligt för att det ska kännas som att du är förste hyresgästen någonsin i boendet. Vår personal på plats på Koh Lanta har mångårig erfarenhet av att ta hand om gäster och är experter på husen som vi hyr ut, vilket betyder att du som gäst kommer få matnyttig information om just ditt boende och instruktioner om det är något speciellt med ditt hyrda objekt av en kunnig guide.
Kort och gott så finns det något boende som passar alla hos Jojo Lanta Rental, och gör ni en liten planering innan ni bokar ert boende så är det är ännu större chans att ni får drömhuset eller den perfekta lägenheten. Spalta upp era behov, gör en enkel budget eller en liten ekonomisk kalkyl och kartlägg vilka som ska använda boendet, kanske får ni några gäster under vistelsen, och var inte rädd för att kontakta oss om några frågor uppstår.

Boende Koh Lanta

Hur hittar jag ett boende på Koh Lanta som passar just mig och min familj? Svaret är enkelt, ta hjälp av Jojo Lanta Rental, som varit verksamma och hyrt ut lägenheter och hus på ön Koh Lanta under snart 10 år. Från första kontakten tills att du åker hem med transferbussen från ert boende får du en ytterst personlig service med vägledning, guidning och snabb hjälp. På vilka stränder hittar jag ett hus, en villa eller lägenhet som passar just mig? Här ger vi en kort guide till stränderna där vi förmedlar boende.

Klong Dao – barnfamiljernas favorit

Klong Dao är den strand som ligger närmast byn Saladan. Saladan är en gammal fiskeby, men är nu ett litet samhälle med restauranger, båtpirer och är oftast den första kontakten med Koh Lanta för turister som kommer till ön. Klong Dao är en långgrund strand som passar utmärkt för barnfamiljer. Våra boenden här ligger på området Southern Lanta och Yindee Villas. Southern Lanta ligger centralt mitt på Klong Daos strand och från husen eller lägenheterna vi hyr ut här tar det ett par minuter att promenera ned till stranden. De båda svenska skolorna på ön ligger på denna strand, så hyr du ett boende här är det promenadavstånd till skolan!
Yindee Villas har nio små charmiga hus och området har en gemensam pool. Boendet har en lummig trädgård som förstärker den lugna stämning som råder på området. Från ditt hus till stranden är det en kort promenad på knappt fem minuter-
Klong Dao är en strand full av liv, perfekt att promenera eller löpa på och det vimlar av restauranger som erbjuder hela världens smaker. Trots att det är fullt av resorts och restauranger på stranden har du aldrig problem att hitta en egen plats att solbada. På kvällarna finns det gott om mysiga ställen som erbjuder paraplydrinkar att sippa på när ni tittar på en av alla de fantastiska solnedgångar som denna ö erbjuder. När mörkret lagt sig lyses stranden upp av barernas kulörta lyktor och sprakande eldshower.
Kort och gott har Klong Daostranden något som passar de flesta. Alla bekvämligheter, shopping, restauranger och annat som behövs för din turistvistelse ligger just runt hörnet från ditt boende.

Long Beach – möjligheternas strand

Long Beach är en vacker, lång strand med ett brett och varierat utbud av matställen och här kan alla hitta sitt eget drömställe att hänga och relaxa på. Våra boenden ligger på södra delen av Long Beach. På Malee Beach, ett område med exklusiva villor och hus, har varje hus en privat pool! Området har direktkontakt med stranden och en del av dessa hus har egen beachfront med en utsikt som är svårslagen var du än befinner dig i världen.
Vi hyr även ut boende på Garden Hill som är ett område på Long Beach/Phra Ae och som ligger uppe på en kulle med gröna, vajande palmer och prunkande orkidéer. Från ditt boende till stranden är det en promenad på 5-10 minuter, och du har också möjligheten att svalka dig i områdets avskilda, gemensamma pool.
Vi har även fler hus på södra Long Beach, dessa områden heter Amintra och Lanna Lanta. Amintra ligger längst söderut på Long Beach och har närhet till både Long Beach och Relax Bay. Ett stort hus med närhet till allt men är ändå skyddat och avskilt.
Lanna Lanta är ett litet område med mindre villor som ligger vackert beläget uppe på Long Beachs bergsluttning. Grönska och blomstrande växter omger området som ligger knappt 15 minuters promenad från stranden.
Long Beach erbjuder något fantastiskt åt alla, bara man söker kommer man att finna något som man gillar. Lyxrestauranger, enkla små thaiställen, sportbarer med mera finns längs den långa stranden men då utrymmet är stort får du aldrig känslan av att det är trångt eller att du störs av andra. Tar du en promenad utmed den drygt 5km långa stranden stöter du på ett mycket varierat utbud av strandgäster. Stora bitar av stranden brukar vara i det närmaste folktomma medan vissa områden kan vara populära hängställen för backpackers.

Klong Kong – lyxigt boende med magisk utsikt

Klong Kong är en mysig och lugn strand med ett stort utbud av mysiga restauranger med härlig havsutsikt. Väljer ni att hyra hus på denna strand kan ni välja våra lyxiga villor med pool på Klong Kong Hill. Uppe på denna kulle har våra boenden fantastisk utsikt och du bjuds på utomjordiska solnedgångar kväll efter kväll.
Klong Kong har det mesta du behöver under semestern, det finns många restauranger, massageställen, fruktstånd och små affärer som erbjuder sina varor/tjänster till bra priser. Vid lågvatten är stranden stenig och då ges en bra chans att studera hur strandkrabborna kommer fram ur sina små gropar.

Pura Beach – pirhus på pålar

Pura Beach är en liten strand belägen intill byn Saladan. Här erbjuder vi ett unikt boende, ett hus direkt på stranden! Villan står på pålar och är belägen i utkanten av Saladan. Närhet till stranden, affärer och restauranger blir din verklighet om du väljer detta boende. Du kan njuta av morgonkaffet på terrassen och se båtarna färdas ut med förväntansfulla dykare och snorklare, som ska tillbringa en härlig dag på något av de stora korallreven en bit utanför Koh Lanta.

Jojo Lanta Rental – ger dig service och ett anpassat boende

Det var en kort sammanfattning och genomgång av vara hus och lägenheter på Koh Lanta, samt en kort genomgång av de stränder där vi har boenden. Det finns så klart en mängd stränder till på Koh Lanta och du kan enkelt ta dig på utflykter från våra boenden till andra paradisstränder på ön.
Vårt företag specialiserar sig på service och vill du ha mer information kontaktar du oss enklast på:
info@jojolantarental.com

Hyra privat lägenhet som boende
Jojo Lanta Rental har en mängd lägenheter i modern stil som kan bli ditt boende under vistelsen på Koh Lanta. Våra lägenheter är belägna på Klong Daostranden, närmare bestämt på Southern Lanta Resorts område. Southern Lanta är ett av de populäraste hotellområdena på ön, och här finns ett privat område med villor och lägenheter väl avskilt från hotellets bungalows. Från boendet i lägenheterna har du närhet till det mesta, de svenska skolorna ligger ett stenkast från boendet, ni tar er snabbt in till Saladan med tillgång till allt som öns huvudort har att erbjuda. Kanske viktigast av allt, ni har några minuters promenad från ert boende till du är mitt på den långgrunda Klong Daostranden.
Lägenheterna är fräscha och moderna, centralt belägna i ett trevåningshus. Varje lägenhet har en rymlig balkong som lätt blir till ett extra vardagsrum. Samtliga lägenheter i huset är privatägda och gör att stämningen blir avslappnad och lugn, lägenheterna är ombonade och välskötta samt inredda och anpassade för ett behagligt liv på Koh Lanta.
Lägenheterna passar som boende både för familjer och par som vill njuta av det vackra Thailand. Som tidigare sagts är det nära till allt från Southern Lanta och lätt att ta sig andra stränder och mycket enkelt att komma till båtar som kan ta er runt i den härliga övärlden runt Koh Lanta. Således är detta boende ett perfekt alternativ för en aktiv semester. Den lugna och trygga miljön i anslutning till boendet gör även att många av våra gäster återkommer och hyr lägenhet igen eftersom barnen har lätt att träffa kamrater, har nära till skolan om det är aktuellt under vistelsen och de skapar en aktiv fritid genom utomhuslek, bad och sport i närområdet. Det finns en gemensam pool på området som kan användas av hyresgästerna i lägenheterna. Alldeles runt hörnet från boendet ligger ett av Koh Lantas bästa yogacenter, på hotellområdet finns två tennisbanor, tvärs över gatan finns ett relativt nystartat thaiboxningsgym och hela Klong Daos dignande utbud av restauranger väntar på er att om ni väljer vårt boende i lägenhetsform.
Hyr ni ett hus eller annan bostad på Koh Lanta och kanske är longstays? Då är det ju vanligt med nära och kära som kommer på besök under en period. Våra lägenheter kan vara utmärkta som ett alternativ för boende till sådana besökare.
Många trivs så bra med sitt boende i Southern Lantas lägenheter att de återvänder år efter år till Koh Lanta, och det går att höra några Koh Lantaveteraner berätta i en podd hur det funkar att bo i en hyrd lägenhet och de delar även med sig av lite trevliga tips om saker att tänka på och aktiviteter att göra på ön: https://kohlantapodden.podbean.com/e/koh-lantapodden-avsnitt-20-veteranerna-anna-linus/
De boenden som kan hyras vi Jojo Lanta Rental i Southern Lantas lägenhetscondo är ordentligt utrustade för att göra det bekvämt att bo där. Wifi och AC är självklarheter i lägenheterna och alla boenden har ett kök som gör det enkelt att njuta av de thailändska smakerna ni hittar på den lokala marknaden. Huset som lägenheterna ligger i är ett stort trevåningshus så ett av valen du behöver göra är att bestämma dig vilken våning du vill ha ditt boende på, annars är skillnaden hårfin mellan de olika lägenheterna.
Reser du ensam eller är ni ett par som vill umgås en del med andra svenska turister är våra lägenheter ett bra boende för er eftersom det är enkelt att få kontakt med andra gäster. Således kan du lätt hitta middagssällskap, träningskamrater eller enkelt hitta någon att slå följe med på strandpromenaderna längs Klong Dao.
Många som besöker Koh Lanta älskar den enkla och okomplicerade livsstilen som kan avnjutas här, och ett boende i våra lägenheter underlättar och stöttar det valet av vardag. Vistelse på Koh Lanta betyder ofta att vardagens måsten byts ut mot njutning, aktiviteter eller avslappning och från våra lägenheter på Southern Lanta har gästerna en utmärkt basstation för alla ovan nämnda saker.
Det finns flera fördelar att lägenheterna är en del av Southern Lanta Resorts område, dels vet alla serviceinrättningar som tvätteri, taxichaufförer och matleverantörer var ditt boende ligger när du uppger adressen, resorten har god kunskap och lätt att fixa tjänster åt er samt vår personal är lättillgänglig då vi hyr ut många hus och lägenheter på detta område.
Boendets läge är som sagt utmärkt för de allra flesta som valt att byta det svenska klimatet mot ett tropiskt Thailand, och personligen är det svårt att hitta något mer underbart än att ta den korta promenaden ner till stranden, ställa sig med bara ben i vattenbrynet, låta vattnet svalka vaderna och spana ut mot horisonten där en blodröd sol sakta sjunker ner i havet.
Har ni några frågor om boende i lägenheterna på Southern Lanta gör ni enklast i att skicka iväg ett e-mail till: info@jojolantarental.com

Hyr ett exklusivt boende
Jojo Lanta Rental har boende som passar alla turister som kommer till det vackra Koh Lanta och här tänkte vi beskriva våra tankar om våra mest exklusiva hus. När vi tänker exklusiva hus på Koh Lanta är det designade villor med unikt läge som är svårt att matcha någon annanstans i Thailand. Husen är stora och rymliga, och samtliga har minst åtta bäddar så det är enkelt att gå samman ett gäng eller två familjer och dela på ett sådant boende. Varje exklusiv villa har en pool som är specialanpassad för just det boendet, och här pratar vi om en bred variation av swimmingpooler som finns tillgängliga i vårt utbud.
Drömhus på Klong Kong Hill
Vi börjar med ett par hus som ligger vid Klong Kongstranden längs västra sidan av Koh Lanta. Klong Kong är en mysig strand som ligger någon mil söderut från bron som binder ihop de båda Koh Lantaöarna, Lanta Noi och Lanta Yai. Längs stranden är det mesta thaistyle, med en lugn och avslappnad stil och mysiga restauranger som ofta är familjedrivna. Våra lyxiga boenden ligger på bergssidan, högst upp på en vackert grön kulle. Utsikten från dessa villor är magnifik och poolområdena är skyddade från insyn så det känns som om man är helt ensam i ett tropiskt paradis när man ligger i poolen vid dessa boenden. Bägge husen har fyra sovrum och från tre av dem kliver ni direkt ut och står vid poolen, snabbare sätt att komma till morgondoppet är svårslaget. Lägg till att villorna har stora trädgårdar varav det ena huset har en privat boulebana. Båda villorna har två plan, alla rum har eget badrum och på övervåningen finns en fantastisk balkong som är utmärkt att beskåda solnedgången ifrån. Terrassen på övre våningen är även perfekt för att njuta av de varma kvällarna och se ut över de mörka Andamanhavet som bitvis lyses upp av fiskebåtarnas lanternor. Genom att bo på Klong Kong Hill kommer ni ifrån de vanligaste turiststråken, bor i en lugn och avslappnad miljö, kan insupa thailändska atmosfären men ges ändå möjlighet att lätt ta er till samtliga platser på Koh Lanta på kort tid.
Lyxboende på Long Beach
Ett av de mest fashionabla villaområdena på Koh Lanta heter Malee Beach och ligger på södra delen av Long Beach. Long Beach kan även benämnas Phra Ae Beach, så bli inte förvirrade av att höra olika namn. Jojo Lanta Rental hyr förstås ut hus på Malee Beach, och dessa villor är hus i absoluta toppklass! Några av våra boenden på Malee Beach är riktigt exklusiva villor med plats för minst åtta personer och alla har läckra pooler. Tvåplanshusen med beachfrontläge är en magisk sensation att uppleva under semestern, antingen genom att ligga i poolen och glida runt med hela oceanen framför sig på en armlängds avstånd eller om du gillar att njuta av solnedgången så ligger dessa hus på första parkett. Vi finner det nästintill omöjligt att hitta liknande lägen på boende någonstans på ön om man ska bo i en egen villa, och lägg därtill att du har en stor privat pool så förstår ni att det är ett svårslaget läge. På området hyr vi även ut två rymliga trevåningshus med tio respektive tolv sängplatser. Dessa boenden har förstås en underbar utsikt då de är högre än övrig bebyggelse på Long Beach, faktum är att det inte har varit tillåtet att bygga högre fristående hus på ön än dessa objekt som finns i Jojo Lanta Rentals utbud. Bägge dessa stora villor har härliga poolområden som är väl skyddade från insikt och gott om utrymmen att umgås på villornas terrass eller i något av allrummen. Lägg därtill att ägarna av dessa både hus har satsat på utemiljön så trädgården är smakfull, lummig och fylld med prunkande grönska.
Området Malee Beach ligger ju på Long Beach och det är svårt att beskriva Long Beach på några få korta meningar, men rätt och slätt går det väl att säga att det mesta finns på Long Beach. Stranden har gott om restauranger med både västerländska och thailändska rätter av högsta klass, flera barer är belägna på norra delen av stranden och några av Koh Lantas bästa träningslokaler finns längs huvudvägen som passerar Phra Ae.
Drömmer du om en fantastisk semester och ett boende som är så imponerande att du tror det är en fantasi, så tipsar vi dig att titta närmare på våra exklusiva hus. Det är verkligen villor som är speciella, både deras geografiska läge och utformningen och designen av villorna. Många av våra gäster har under åren häpnats av miljöerna vi erbjuder och känslan av att ha en lyxig villa för sig har inneburit en helt annan upplevelse än att bo på ett storslaget hotell. Den härliga komforten och den höga trivselfaktorn som kunderna bjuds på i våra boenden gör att många gäster kommer tillbaka år efter år och börjar betrakta vissa hus som sina egna semesterhem.

Hyra hus med egen pool
En semester i Thailand med ett boende som har en egen privat pool, låter det lockande? När du hyr ett hus av Jojo Lanta Rental på Koh Lanta finns det mängder av villor som har egen privat pool. Det finne en uppsjö med boenden som har pooler i olika varianter och stilar, så du kan lätt hitta ett hus med en pool som är skräddarsydd för din familj.
Exklusiva villor med moderna simbassänger
I vårt utbud av hus med pool kan du hitta allt från mindre pooler med kakel av balisten till stora pooler där du kan klara av morgonträningen genom att simma valfritt antal längder i simbassängen. Det finns pooler som är barnvänliga och även lyxiga infinitypooler med utsikt över det härligt blå Andamanhavet är tillgängliga. Fördelarna med att ha en egen pool är svåra att överskatta, allt från att börja dagen med ett härligt morgondopp till att ta ett skönt kvällsdopp efter besöket på någon av de mysiga restaurangerna nära boendet. Det är lätt att tänka att det kanske inte är nödvändigt att ha en egen pool under semestern, och det funkar självklart utmärkt också eftersom det är på de härliga stränderna på Koh Lanta som man kan känna stranden mellan tårna och få paradiskänslan i magen när man dyker ned i det salta havsvattnet. Däremot kan vi skriva under på att det inte finns mycket skönare att svalka sig i poolen vid sitt boende efter att man kommit hem från någon utflykt, eller vad går upp emot att ta igen sig i poolen efter en promenad eller löprunda på stranden?
Med ett boende med egen pool kan du också njuta fullt ut på hemmaplan och slappna av utan några störningsmoment. Det kan vara allt från solbadande på poolkanten till dopp med solnedgången som panoramabild, och varför inte med en parasolldrink inom armlängds avstånd! Poolen kan ju även vara den bästa lekplatsen för dina barn, med en privat pool vid huset kan de flesta barn sysselsätta sig nästan hur länge som helst och glada barnskratt får ju allas hjärtan att smälta.
Myshetsfaktorn på huset höjs även rejält med en egen pool, en hemmakväll med barbecue får en helt annan stuns när grillen står på terrassen bredvid en härlig bassäng. När mörkret har lagt sig och poolbelysningen gått igång är det få saker som ser så inbjudande ut som husets egen badbalja.
När du hyr ett boende av Jojo Lanta Rental ingår ju veckostädning i priset, och har du en poolvilla kommer utbildad personal och sköter om husets swimmingpool. Du kan således lugnt koppla av och inte vara orolig att din värdefulla semestertid kommer spenderas på att håva upp nedblåsta löv som hamnat i poolen!
Vad behöver jag tänka på när jag väljer vilken villa med pool som jag vill ha som semesterboende? Bilderna på vår hemsida talar ju mycket för sig själva, och smaken om vilka hus som har den bästa poolen är som den berömda baken, delad. Tänk igenom hur stort ert sällskap är, hur ni tror ni kommer använda poolen och våga lita på er magkänsla. Behöver poolen vara särskilt anpassad för mina små barn, vill jag ha en pool där solens strålar kan värma mig när jag glider runt på en luftmadrass eller är det viktigt att husets poolområde är rejält insynsskyddat? Det är några av de saker som kan avgöra vilket hus ni ska välja, men som med alla andra frågetecken om er kommande vistelse på Koh Lanta kan ni alltid höra av er till info@jojolantarental.com och ställa frågor. Vi kan självklart guida er om de olika poolerna om inte ni hittar den informationen om boendet själva på vår hemsida.
Det kan verka som överkurs att vara noga med en grundlig analys av vilken pool ni önskar, men det är en sak som inte bör underskattas vid val av boende, då det tropiska klimatet i Thailand gör att man nästan ständigt går och längtar efter att kyla av sig med ett dopp. En härlig pool som hela familjen trivs med och gillar kommer höja betyget på semestern rejält. Det kan tyckas vara en onödig kostnad och överflöd att välja ett hus med pool när det finns obegränsat med vackra stränder och härliga badmiljöer alldeles i närheten av alla våra boenden, men poolvillorna ger en extra dimension till boendet samt ger familjen en ytterligare dos av valfrihet och skön känsla av lyx.
Kort och gott, om du väljer uthyrningsföretaget Jojo Lanta Rental kommer vi kunna hitta ett boende som passar just dig och ditt ressällskap. Det finns något för alla på Koh Lanta och det är för den fantastiska miljön, våra härliga boenden och den personliga servicen som vi får så många gäster som återkommer år efter år. Utbudet är brett och det är svårt att inte trivas på Koh Lanta, och satsar du på ett hus med pool ökar dina chanser att drömsemestern blir din och ni har berikat livet med minne som etsar sig kvar i evighet.